Title Image

Qui sóc

Diuen que les crisis serveixen perquè canviïn les coses. Pel que respecta al món al que em dedico, així ha estat …..sort n’hem tingut!

Com va començar tot? A casa meva el difícil va ser no dedicar-me a l’arquitectura…. Fill i germà d’arquitecte, despatx a casa, casa al despatx, la professió sempre damunt la taula, taules de dibuix i tamborets de seient giratori, làmpades metàl·liques articulades i el so d’una fulla de gillette rascant un paper vegetal, els empipadors ròtrings que calia netejar de tant en tant, ah! I el paral·lex infal·lible!…tot un món!

L’any 2000, amb la carrera d’Arquitectura Tècnica acabada, vaig anar-me’n un any a treballar a la Vall d’Aran per prendre contacte amb la realitat i agafar experiència. Acabat aquest període vaig establir-me al despatx familiar.

En aquest entorn, les meves inquietuds emprenedores vam fer que l’any 2005 m’establis pel meu compte i així poder abastar nous reptes dins del món del totxo.  Vaig combinar els projectes tècnics amb l’experiència ‘impagable’ de fer el salt al món de la promoció immobiliària. Tenint en compte que ens trobàvem a les portes d’una crisi (si si….aquesta, la del 2007!) i veient tot el que ha anat passant des de llavors, puc afirmar que va ser tot un ‘màster acadèmic’ d’un nivell res envejable als que es poden fer a ‘la Salle’.

Que em queda d’aquella època? ….doncs les mateixes ganes de fer la feina ben feta, molta experiència i moltes experiències, també vells records i belles amistats. Ah! I també grans clients que van tenir un encertat criteri comprador!

De tota aquesta experiència impagable i després d’haver passat per totes les fases del procés constructiu, a part d’haver-ne sobreviscut, puc afirmar que res no tornarà a ser com abans i que això és, sense cap mena de dubte, una bona notícia.

Aquí us deixo un gràfic que resumeix d’on venim i a cap a on anem:

On érem?

2000/2010

Abans
100% feina

Ràpid…. tot val!

…Que!?? …Com!??

Ni bo, ni bonic però molt barat…
No es valora

Comprar molt barat i vendre molt car.
Especulació.

Valors/Exigències

2010/2015

Dedicació a la professió

Feina

Eficiència energètica

Disseny

Cost

On som?

2015/Actualitat

Ara
 80% feina / 20% aprenentatge

Feina ben feta

Futur sostenible.
Estalvi

Valor afegit

Control acurat gestió econòmica